E

Untitled 2019

Putujem u godove ove godine u potrazi za pitanjima. Prepustiti ću se neredu toka misli, pa me možda negdje i povede.

19 siječnja, 2020
E

Eni imaš 3!

Sretan rođendan Enuška! Eni, uz tebe, pomičem granice, one unutar mene. Šire se i rastežu. Poput žvake ili rastopljenog sira. Uz tebe otkrivam svaki kutić gdje strpljenje čuči i onda ga pomilujem, kleknem pred tebe ili te čvrsto primim u zagrljaj i čekam.

26 svibnja, 2019
E

Godina Putovanja

Jašem na rogovima bijelog jelena, gumica popušta i kosa se raspliće, a stopala ne staju. Rasplesala sam  dušu ove godine. Bez zadrške i kočnica, ideje one šašave ideje, one ideje i želje o kojima maštaš, su uplovile u moje misli, stanovale tu i lakog koraka otputovale u izvedbu, u stvarnost, u ono opipljivo i bile realizirane. Uz njihovu podršku.

31 prosinca, 2018
E

Ljeto u planinama Slovenije

I ovo ljeto preskočili smo odlazak na more u srpnju i kolovozu i tražili hlad u planinama, a osvježenje u jezerima i rijekama. Našli smo preko Home Exchange divnu kućicu visoko na brdu, na kraju puta, uz koze i pogled na dolinu koju čuvaju planine Slovenije. 

15 studenoga, 2018
E

Ian, za 5!

Ian, ne poznajem nikoga kao ti.  Ti si te, ti si seka, ti si planinarka, slikarica, fotoaparatica, istraživačica, vila, a ponekad i mala mama. Tebi je radost tu, uvijek u prolazu, uvijek opipljiva i nadohvat ruke.  Ti stvaraš iz svoje glave, a plešeš iz srca.

8 listopada, 2018
E

Sretan rođendan Enici!

Više nisi bebe E, sada si Enica, naša čuvarica ranog jutra, dašak struje koja nas nosi ka sunčevim zrakama. Naša ljetna djevojčica i vječna tragačica za morem. I vidim te kako granaš svoje korijenje koje se šulja i prijanja u sigurnost svoga postojanja. Ti razvijaš stabljiku unutar sebe koja radoznalo širi grane u svim smjerovima dok se novi pupoljci znatiželje na njima bude. I tako, gledam tvoje odrastanje.

29 svibnja, 2018
E

Godina u bočici

Bacila sam bijeli obli kamenčić na tako mirnu površinu vode koja kao da nije ni znala da uzburkati se može i on je odskočio. Odskočio je više puta, a svaki put bio je poseban, snažan, drugačiji, a takav je i meni uron u svako godišnje doba.

1 siječnja, 2018
E

Putovanje do četvrte

Ti što nosiš note u pokretu svome, stvaraš pjesmu na čiji ritam tam tvoja bosa stopala plešu, sretan ti četvrti rođendan! Djevojčice naša putovanje do četvrte godine bilo je ispunjeno novim riječima, zagrljajima, svladanim izazovima, shvaćanjima, skokovima, pumpanjem kreveta noću i učenjem. Učiš ti i učimo mi od ti.

16 listopada, 2017
E

Dolomiti i mi

Ljeto u Dolomitima.

20 kolovoza, 2017
E

Bebe E slavi prvi

Bebe E, ti si druga, ali s tobom je sve prvo. Prvu kišu slušale smo zajedno...

1 lipnja, 2017
E

Hamburg

Hamburg I0.20I6.

1 listopada, 2016
E

Godina Crveni Nos

Puno toga tihoga, tajanstvenog i nevinog događalo se u meni i izazivalo suze, smijeh i trnce po koži. I to ostavljam neka tamo sniva, pohranjeno, za neka buduća sjećanja i mreškanje bora oko očiju. Voda se uzburkala na površini, pokrenula novi val. Započeo je ciklus novi i spremna sam za njega. Dobro došla 2017-ta!

1 siječnja, 2017
E

Božić naš

malo bojanja, valjanja, kućica od brašna, vručih keksića, mirisa naranče, finih zalogaja, uposlenih kreativnih ručica, plesa, pjesme, bosih prstića što tap tapaju u rano jutro i poklone odmataju, valjanja po krevetu i maženja.. i dijeljenja sa obitelji.

25 prosinca, 2016
E

Ljetovanje u četvero i Julian Alps

Naše prvo ljetovanje u četvero i 20 dana Julijskih Alpa - I dio.

7 siječnja, 2016
E

Tri godine imaš ti

Ti čudna djevojčice nasmijanog duha, iskrenih očiju koje promatraju život i nožica što te na vršcima prstiju kroz ples unose u svijet, sretan ti 3. rođendan!

18 listopada, 2016
E

Roditi

..gledam rano sunce iznad šume kako provlači svoje niti kroz odmaknute zavjese i pod sav svoj sjaj stavlja zadnji cvijet orhideje što se drži na suhoj grani. Svježina vode po cijelom tijelu; para iz pegle; miris veša kojeg peglam.

13 srpnja, 2016
E

More prije mora.. i dolaska nje.

i ove godine došli smo na more prije mora. I dolaska nje.

18 svibnja, 2016
E

Spomen na Zimu, slava Proljeću

Samo šuljanje vrhova snježnih planina vidi se na obzoru. Osunčane planine, u lagoj izmaglici nadmeću se čiji vrh će se propeti bliže bijelim oblacima. Visine, visine me hrane, misli potiču, ideje stvaraju. Sunce na obrazima, čelo koje se bora dok oči škilje i mirni dah.. o život je lijep.

21 ožujka, 2016
E

Godina Dugog Dana

Posebna si godina bila, satkana od izazova, osjećaja, misli i realizacija. U priču od 365 stranica ispisala si novo poglavlje crnom tintom svakim godišnjim dobom..

5 siječnja, 2016
E

Mi u Amsterdamu…

two months ago I received a call with a great idea. So on 20th of November I was standing on the airport in Amsterdam. Alone. Without my child. Waiting to hug my second family! They flew me there as a surprise to my special friend, I call sis, for her 30th birthday. That day in the evening I find myself in a big box waiting to jump out and to see her face! Oh happy me with a people like this in my life.

4 prosinca, 2015
E

pismo Ian

pismo Ian. Curico naša, sretan ti drugi rođendan!

16 listopada, 2015
E

putevima Crne Gore..

naše ljetovanje. Malo gore, malo dolje putevima Crne Gore.

14 svibnja, 2015
E

more prije mora

Došli smo na more. Još dok plaže su usnule. Gole. Nitko ih nije pokrio šarenim ručnicima i napravio dugačak sag.

25 lipnja, 2015
E

why I love Amsterdam

More than 30 years ago there was two young couples on the same island. The power of nature and strong wind involved to help them to meet each other. One couple helped the other one to find a shelter and that is how the story begin.

5 travnja, 2015
E

na putu prema gore

Ideje za uspone počinju čim ugledamo visoke vrhove. Mame nas. Drugo poglavlje je pokret realizacije. Nadahnuti i ohrabreni od iskusnih planinara svjesni smo da uspon mora započeti što ranije ujutro.

12 kolovoza, 2014
E

ushit na Durmitoru

Put po cesti, uskoj, zavojitoj, donio je poglede na provalije i česte uzdahe oduševljenja.

10 kolovoza, 2014
E

dan u Sarajevu

Došli smo do Sarajeva. Uske uličice, suveniri što zaokupljaju pažnju svojim bojama i zvukovima. Živo je. Miris prave kafe ili ćevapa, vreva i glazba.

9 kolovoza, 2014
E

došli smo u Igman

Noć je bila duga i puna dizanja iz kreveta, meškoljenja i uzdaha za jutrom. Nas troje u jednom uskom krevetu na grbavom madracu.

5 kolovoza, 2014
E

dan na Prokoškom jezeru

Pred nama je bila cesta, cesta bez asfalta. Uzdizala se, zavojita i duga. Okružena visokim stablima i nepreglednom šumom.

3 kolovoza, 2014
E

godina nasmijanog jutra

Kada bi 2014 bila poglavica nekog plemena zvali bi je: Poglavica Nasmijanog Jutra. Bila je takva. Nasmijanog jutra.

1 siječnja, 2015
E

proslava za Jesen

slavili jesen i 13 mjeseci valjajući se po šuštavom i osunčanom pokrivaču satkanom od žutih listića. Više nije beba.

17 listopada, 2014
E

vidi more

Ukrcali smo se na trajekt u Splitu i krenuli prema otoku Visu.

20 kolovoza, 2014
E

tamo gdje su planine visoke

Putovali smo tamo gdje su planine visoke. Hod po planinama Bosne i Hercegovine i Crne Gore

2 kolovoza, 2014