1.08.2014 je. Stigli smo i zaspali pričajući priču o sutra. Sutra je dan koji nosi nova iznenađenja, dan koji će stvoriti nove uspomene i ispuniti nas divnim trenutcima.

Pred nama je putovanje od 30 dana. To je jedino što za sada znamo. Znamo i da smo tu. Nas troje. I da imamo sve što nam treba.

Spakirali smo kućicu u naš mali bijeli auto i krenuli na put u planine. Bez plana. Stvoriti ćemo ga danas. Ili sutra.

_MG_6843

Budimo se s prvim jutrom. Osjeća se svježina dana. Dobro smo spavali. Cijelu noć žuborio je slap i unio dodatnu čaroliju slatkom ušuškavanju u dva mala spojena kreveta. U Bosni smo.

_MG_6865 - Version 2

Kreševo. Planinarski dom, zanimljiva predavanja iskusnih planinara, putnika i drugih ljubitelja planinskih vrhova. U tijeku je Kreševo foto i film festival i priča se o projektu Via Dinarica, te dok tata sudjeluje nas dve idemo istraživati sa još jednom mladom mamom, njenom šestogodišnjom kćeri i psom. Prošle smo preko stare drvene ograde i otkrile svijet što se sakrio od prvih pogleda. Sezona je borovnica. Gdje su li se sakrile? Tu su! Radostan usklik male Margite. Ajmo napuniti kanticu tim ukusnim bobicama. Istovremeno su snažne i čvrste, a opet tako krhke i ranjive. Ukusne. U dlan pa u kanticu, a ostale na vrh jezika. I za tren smo obojani predivnim bojama prirode.

_MG_6872 - Version 2

_MG_6858

Šuma nikada ne šuti. Ona tiho šapuće. Ponekad i pjeva. Skakavci, mali zeleni pauci, leptirići, razigrani cvjetići, zvuk listića na vjetru i grančice što se lome pod stopalima unose želju za smirenim osluškivanjem. Ritam prirode i nastala melodija prožimaju tijelo ugodom. Sretna sam. Osjećam da je i ona. Naša beba. Zadovoljna sam što smo tu gdje jesmo. Bez plana. Slobodni. Dio ljeta provesti ćemo u planinama. Biti će ovo jedno zanimljivo i drugačije putovanje.

_MG_6892

_MG_6901

Umorna od istraživanja Ian je zaspala na njemu, svome tati. Uživam gledati njihovu bliskost i povezanost. Dragi trenutci nježnosti. A dragi su nama, kao roditeljima i oni trenutci kada beba spava dok vrijeme je ručka. I to se upravo dogodilo, fini domaći paprikaš u društvu dobrih ljudi. Mare je tu.

_MG_6934

Beba se probudila. Ručala je i ona. Vratio se i pas praviti nam društvo. On je već stari deda, a ona uživa u njegovom društvu. Zabavljala sam se sjedeći na dekici i promatrajući komunikaciju psa i bebe. Oni se razumiju.

_MG_6910 - Version 2

_MG_6914 - Version 2

Ian je počela puzati. Sa 9 mjeseci otkrila je kako. Uživamo u ovoj fazi. Zabavno je gledati je kako se odlučuje kamo će te što joj privlači pažnju.

Igrajmo se. Ponekad njezin pogled kao da to govori. Budi tu mama i igraj se sa mnom. Pa… igrajmo se!

_MG_6915 - Version 2

_MG_6919 - Version 2